23 Mayıs 2009

MARDAN PALACE OTEL

Sonunda bu muhteşem otelin açılışının yapılacağı gün geldi. Avrupa’nın en lüks oteli olarak kabul edilen Mardan Palace Otel, Azeri asıllı Rus işadamı Telman İslamov tarafından 1.4 milyar dolar harcama yapılarak Antalya Lara’da yapıldı. İslamov babasının adı olan Mardan’ı otelin adına vermiş. Mardan mitolojide akrep anlamına gelirken logosunda da altın rengi çizlilerle bir akrep şekli var. Altından yapılmasının nedeni de herhalde otelde altın işlemeciliğinin fazla olmasıdır.

Otelde de yok yok. Otel hem küçük bir İstanbul’u hem de modern Avrupa yapısını andıracak şekilde inşa edilmiş. Otelde Avrupa Yakası, Anadolu Yakası, Dolmabahçe Sarayı, Kız kulesi ve Da Vinci köprüsü bulunmaktadır. Yapımı için 10 bin metrekare altın, 500 bin kristal ve 23 bin metrekare İtalyan mermeri kullanılmış. Oda fiyatlarına gelince en ucuzu 485, en pahalısı ise 16 bin avro… Mardan Palace Otelinin bugün yapılan açılışı için bir çok Hollywood yıldızı Türkiye’ye geldi.

Beni bu otelin yapımından çok, otelin Türkiye’nin adının duyulmasında katkı sağlaması ilgilendiriyor. Türkiye maalesef kendisini dışarıya çok iyi tanıtamadığından yabancıların gelip ülkemizde böyle yatırımlar yapmaları hem Türkiye’nin ekonomisi hem de dış ülkelere kendimizi pazarlayabilmemiz için iyi bir fırsat olacağını düşünüyorum. Biz kendimizi daha iyi pazarlayabildiğimiz sürece bu yabancı yatırımlar artacak. Sadece turizm açısından da düşünmemek gerekir. Hiç reklam yapılmadan İstanbul’a gelen turist sayısının 8 milyon olduğu, reklam yapılsa bunun 20 milyonlara ulaşacağı söyleniyor. Buradan da anlaşılacağı gibi Türkiye’nin ciddi reklam ve pazarlama problemi var. Bu kadar güzel imkanlara sahip olan ülkemizi dünyaya daha iyi tanıtmamız gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder